Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Metal Church @ Κύτταρο 27/6/17

Πριν την αναχώρηση για το πρώτο festival αυτού του καλοκαιριού χρειαζόταν κάτι για να μας βάλει στο κλίμα. Άλλωστε είχαν περάσει αρκετές ημέρες από το τελευταίο live!

Τρίτη 27/6 και μόλις δύο μέρες πριν μας υποδεχτούν τα Χανιά (Κάνια για κάποιους αλλά αυτό σε επόμενο post) εμφανίζονται οι Metal Church στο Κύτταρο. Pure classic old school 80's heavy metal. Αδύνατο να μην υπάρχει εκπροσώπηση. 

Το Κύτταρο αρχικά αρκετά άδειο, σε σημείο που χαρακτηρίζεται και ως ΡΟΜΠΑ! Τα 2 support groups κλασικά προσπάθησαν, αλλά δεν άφησαν κάτι, τουλάχιστον σε μένα, εκτός από ότι το δεύτερο έχει ξεσηκώσει τα riffs του Schaffer και τη φωνή του Barlow. Καλοί, δεμένοι, όχι κάτι νέο.

Όσο περνούσε η ώρα ευτυχώς το πλήθος αυξήθηκε και έφτασε σε ένα παραπάνω από ικανοποιητικό επίπεδο. Εκεί γύρω στις 22:15 οι Metal Church κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή.


Ο ήχος πολύ καλός όπως γίνεται συνήθως στο Κύτταρο. Η μπάντα δείχνει ότι το απολαμβάνει. Ο Mike ο Howe χοροπηδάει στη σκηνή σαν κατσίκι και η φωνή του σε πολύ καλή φόρμα. Κρίμα που το stage είναι αρκετά μικρό και δεν μπορεί να πηγαίνει πάνω κάτω. Για τις κιθάρες δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Vanderhoof και Van Zandt έχουν γράψει χιλιόμετρα. Όλα τα λεφτά το μπλουζάκι του Steve Unger με τον βασιλιά πάνω (τι ποιο βασιλιά; ένας είναι...)


Ο κόσμος γουστάρει πολύ. 'Οχι moshpit και νεωτερισμοί. Απλό, παλιομοδίτικο, γεμάτο, ρυθμικό head banging με τη διαφορά ότι δεν κινήθηκαν και πολλά μαλλιά...όποιος δεν κατάλαβε ας το συνδυάσει με προηγούμενη αναφορά στη μουσική της μπάντας.

Και επειδή ο κόσμος γούσταρε και το έδειξε φτάσαμε στο παρακάτω αποτέλεσμα.

Η μπάντα έμεινε για αυτόγραφα και φωτογραφίες. Εδώ αναλαμβάνει η παλιά καραβάνα xenbast και ενώ είμαστε εξώστη καταφέρνει - μη ρωτάτε πώς γιατί δεν ξέρω - να πάρουμε πρώτοι αυτόγραφα. Για τις φωτό δεν το κυνηγήσαμε, αλλά δεν πειράζει γιατί ήμαστε τυχεροί αλλού (αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία...)