Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Το τελευταίο αεροπλάνο μέρος 2ο



Πάντα το συναυλιακό αεροπλάνο είναι και το τελευταίο. Μέχρι το επόμενο.

Έτσι στους beer4 πάντα αντιμετωπίζεται με σεβασμό το ταξίδι στο εξωτερικό για live.

Πρωτεργάτες Αrchon Pain και xenbast. Καβαλήσαμε το σιδερένιο πουλί για live πρώτη φορά το 2008 όταν οι AC/DC ήρθαν Ευρώπη, τότε με το Black Ice και φοβηθήκαμε ότι δε θα περάσουν Ελλάδα οπότε κινήσαμε γη και ουρανό. Ήμασταν και τυχεροί καθώς χάσαμε το πρώτο live στο Μιλάνο και ανακοίνωσαν και 2o την επόμενη ημέρα, οπότε πήγαμε γραφτήκαμε στο AC/DC fan club ώστε να έχουμε πρόσβαση σε τουλάχιστον 2 εισιτήρια και έτσι και έγινε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, ίσως κάποια στιγμή ποστάρω photos καθώς τότε δεν υπήρχε το blog μας. Τελικά πέρασαν από Ελλάδα... και ήμασταν μέσα και εκεί....

Επόμενο αεροπλάνο με προορισμό τη Στουτγκάρδη κοντά στα Χριστούγεννα του 2009 για να δούμε Rammstein. Πάλι Archon Pain & xenbast. Κι εκεί τα ίδια, συνδρομές, fan club κλπ και τα εισιτηριάκια στα χέρια μας. Τι μας την έπεσαν μεθυσμένοι Γερμανοί, τι μουσεία Porsche & Mercedes, τι ζωάρα....

2010, είχα κρατήσει εισιτήρια για να πάμε να δούμε τον Michael Jackson Λονδίνο με την chriskaz. Πεθαίνει ο τιτάνας και μου σκάει mail ότι τη θέση του θα πάρουν οι Bon Jovi και να μην ακυρώσουμε. Έτσι και έγινε και πήγαμε Ιούνιο 2010 και είδαμε Bon Jovi. Θυμάμαι την επόμενη ημέρα καπάκια από αεροδρόμιο πήγαμε στο Καραισκάκη γιατί έπαιζαν Ελλάδα Aerosmith. Χρυσές συναυλιακές εποχές!!! Back to back τρελά!

Πάμε παρακάτω, μετά το τέλος του Wacken 2010 σκάνε οι πρώτες ανακοινώσεις για τις μπάντες που θα παίξουν το 2011 και μέσα είναι οι αξιολάτρευτοι Avantasia που δεν υπάρχει περίπτωση να τους πετύχεις εκτός Γερμανίας. Καταστρώνονται τα σχέδια, γίνονται οι κρατήσεις και ακολούθησε αυτό που έχω στο μυαλό μου ως το "έπος του Wacken". Συμμετείχαν οι Archon Pain, xenbast και το πρωτοεμφανιζόμενο νεούδι που μόλις έκανε τα πρώτα του βήματα, igeorg. Απίθανα πράγματα, αξέχαστες αναμνήσεις. Ανατρέξτε πίσω στο blog για τα σχετικά.

Περνάει ο καιρός, και παρουσιάζεται ο κίνδυνος να μη δούμε την Maiden England 2014 περιοδεία καθώς μέσα στην κρίση κανείς δε πληρώνει μεγάλη μπάντα να έρθει από εδώ... Τέλεια ευκαιρία για το καταπληκτικό Hellfest, αυτό το χάρμα οφθαλμών, συν ότι είδαμε ένα σωρό άλλες μπάντες που Ελλάδα ούτε με κυάλι... (Alter Bridge, Soundgarden και άλλοι).

Και έρχεται ο ιστορικός Αύγουστος του 2014, όπου αφού ξεπέρασα το σοκ της ανακοίνωσης για ΜΙΑΣ και μόνο συναυλίας των power γιγάντων Running Wild (αποσύρθηκαν το 2009), κάνοντας βουτιά στη θάλασσα και ουρλιάζοντας προς έκπληξη των διπλανών λουόμενων, πήρα τηλέφωνο τους υπόλοιπους για να οργανωθούμε άμεσα πριν γίνει sold out. Εκεί αφού στην αρχή εισπράττω την απόρριψη από όλους, μετά σιγά σιγά αφού άναψε η σπίθα μέσα τους, ένας ένας άκουσαν το κυματάκι (αυτοί ξέρουν) και είδαν ότι η αλήθεια είναι στους Running Wild... Οργανώθηκε λοιπόν η μεγαλύτερη αποστολή των beer4 Archon Pain, dimkary, igeorg, spiroskav, xenbast και δόθηκε η ύστατη λασπομαχία. Γυρίσαμε ζωντανοί!

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Wacken 2015 ανακοίνωσα τη συναυλιακή συνταξιοδότησή μου, κάτι που δεν βλέπω να συμβαίνει γιατί ήδη είμαι στα 133 live και ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ BITCHES!!!!!!!!!!

Συνοψίζοντας:
AC/DC (Black Ice tour 2008)
Rammstein (Liebe ist fur alles da tour 2009)
Bon Jovi (The circle tour 2010)
Avantasia (W:O:A 2011)
Iron Maiden (Hellfest 2014, Maiden England 2014 tour)
Running Wild (W:O:A 2015)